PAS nak 'perang' balik dengan UMNO? Biar Betul Bro ! [VIDEO]

Kah Kah Kah !Dulu bukan main 'CINTA CINTUN' dgn Umno ! lepas tu 'Gencatan Senjata' ! Laa nie nak 'perang' pulak dahh? 
Kalau takat mamat kelantan yg jadi Tim. MB nie nak 'perang' dgn Umno? Kirim salam laa banyak2 kat dia? Ini semua wayang tongkoi PAS bro ! Hanya dua orang saja yg boleh kata nak perang ke tidak? yang lain boleh dok habis ayaq lioq saja laa ! Kalo tak Presiden yg cakap? atau Mursyidul 'AM depa yg 'endorse' kalam anak2 buah macam mamat kelantan nie? jangan mimpi laa nak jadi? kah kah kah

Tok Sidang Besar Pas tak kan nak biaq bagi 'berperang'? Dah lama sangat dia dok habaq kata Umno ikhlas.? Ikhlas nak bantu Pas realisasikan RUU ( Enakmen Kanun Jenayah Syariah 11 Kelantan 1993 pindaan 2015 ) Tunggu laaa bila nak sampai masa 'ikhlas' tu..Sidang Parlimen dijadual berlangsung 19 Oktober ini..'Ikhlas' Umno tu nanti mai laa bro ! Tunggu ! Sabor ! Kah Kah Kah

Umno tak akan makan saman punya dgn jenis 'gempaq' Paschai macam nie? sikit depa tak heran bro ? last sekali hang gigit jari laa bro ! Kah Kah Kah


PAS perang semula dengan UMNO jika usul hudud tidak dibentang
KOTA BHARU: PAS bersedia menamatkan ‘gencatan senjata’ dengan UMNO sekiranya Rang Undang-Undang Persendirian, (RUU) Enakmen Kanun Jenayah Syariah 11 Kelantan 1993 pindaan 2015 tidak dapat dibentangkan dalam sidang Parlimen akan datang.

Timbalan Menteri Besar Kelantan, Datuk Mohd Amar Nik Abdullah berkata, jika hasrat kerajaan negeri itu masih gagal, maka kedua-dua parti akan kembali berperang.


Menurutnya, UMNO perlu membantu mempermudahkan pembentangan RUU bagi membolehkan institusi Mahkamah Syariah diperkasakan.

“Betul, sebab itu kita kemukakan RUU pindaan kepada Akta 355, iaitu usaha hendak perkasakan Mahkamah Syariah dan kalau UMNO betul-betul jujur dan mahu melihat Mahkamah Syariah diperkasakan, mereka perlu memberi laluan.


“Kita akan berusaha dan akan cuba masukkan untuk kali terakhir pembentangan RUU pada sesi sidang Parlimen bulan 10 ini. Kalau tidak jadi, lepas ni kita (PAS) akan kembali kepada asal. Waktu ini ‘genjatan senjata’ kita tamatkan dan kita perang balik,” katanya di sini pada Isnin.

Mohd Amar mengulas cadangan Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Dr Asyraf Wajdi Dusuki yang meminta Mahkamah Syariah Kelantan diperkasa sebelum hudud dibentangkan.

bjbrigedkibaranbendera.blogspot.com

Kerajaan Pusat dan negeri sebelum ini sebulat suara bersetuju untuk meminda undang-undang mengikut Akta 355 Kuasa Mahkamah Syariah (Bidang Kuasa Jenayah) dan perkara 76a (1) Perlembangaan Persekutuan.

Pindaan itu penting bagi membolehkan hukuman hudud bagi jenayah sariqah (curi), hirabah (rompak), zina, liwat, murtad dan bunuh dilaksanakan.

bjbrigedkibaranbendera.blogspot.com

Pindaan Kanun Jenayah Syariah 11 Kelantan 1993/2015 mendapat persetujuan sebulat suara oleh semua wakil rakyat dalam sidang Dewan Undangan Negeri Kelantan, pada 16 Mac lalu.

Sidang Parlimen dijadual berlangsung 19 Oktober ini. – Awani

sumber - NewMalaysianPost.com


Hudud bila mau masuk Parlimen : PAS ditipu Umno! - Mat Sabu | 15 Jun 2015
Hj Hadi dan Hudud hanya mainan Um...bjbrigedkibaranbendera.blogspot.com

La nie dah bulan Ogos..
Parlimen nak bersidang 19 Okt. ini bro ! 
Kalau sekali nie pun terlepas juga? 
kena mandi 'ayaq bunga' laa bro ! 
Kah Kah Kah


UMNO TERBUKA BEKERJASAMA DE..www.theposto.comGelombang Rakyat: PARASIT PAS KAT..gelombang-rakyat.blogspot.comakhir kalam

Hudud Di Malaysia Hanya Dibincang Oleh Orang Bodoh" - Nazri Aziz ...

Mat Sabu baru sedar.... rupanya selama ini DAP Anti Islam?? Kah Kah Kah


Published on Aug 24, 2015
Ulang siar ucapan Hj Mohamad Sabu. Satu pendedahan yang sungguh berani oleh Mat Sabu yang selama ini menjadi boneka kepada Lim Guan Eng. Syukurlah kerana dia sudah menyedari siapa sebenarnya DAP..

Alhusseyn Alhusseyn

Comments

 1. Masaalah NEGARA bertambah KUSUT
  RAKYAT derita tidak terKATA
  Penyonglap-BALAK coba nak UGUT
  Janji-GHONIMAH jangan diNODA


  Laju keSABAH...turut keJEPUN
  Tuntut-GHONIMAH..."CHAI" dah JADI
  Habuan-GHONIMAH...sembah ku POHON
  Perjanjian-SYAITAN...jgn diDUSTAI  Klentong HUDUD bukan SEMBARANG
  GHONIMAH-gelap wajib diKONGSI
  Alangkah HERANnya bukan KEPALANG..?
  PemFITNAH-peNYAMUN nak berHUDUD suci!??


  Penyonglap-BALAK ingin kan HUDUD
  Penyamun-berBILLION pon nak HUDUD juga
  Ponteng-FITNAH berkepala kan LUTOT
  Alangkah GEMPAKnya HUDUD Malaysia!?


  Alangkah MURNI nya HUDUD Malaysia?
  HUDUD Malaysia lah yg SUCI sekali??
  Putar-PONTENG..FITNAH tak apa???
  ROMPAK-songlap...di""restui"" ILAHI????  ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Wanita Arab dan Bukit Bintang - video

Lebai Otak Tersumbat ! Episod Jilat Kaharq Ijau.| Edisi Tertangguh.

Kabinet 'Musang Berjanggut' - [Video]