Day 2 - Merah Sejuta Vs Bersih Kuning ? - Foto menarik [ 7 VIDEO ]

Hari ke 2 #BERSIH4 lebih ceria bro !
aku sisipkan 7 video menarik ! 
layan bro ! jangan buat tak layan bro!

  BERSIH 4  
Hari ini menjadi saksi bahawa
Kita sudah tidak gentar lagi dengan
Pelbagai ugutan, pembodohan danpenindasan,
Kita tunjukan bahawa kita benar2 berjiwa Merdeka !
Yakinlah bahawasanya RAKYAT pasti akan menang.

KUASA KEPADA RAKYAT   Berita Lawak - 
1 Juta Baju Merah Untuk Lawan BERSIH Oktober Ini.
Himpunan sejuta sokong Najib Oktober ini

SABAK BERNAM: Himpunan satu juta menyokong Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak akan diadakan pada Oktober ini untuk mengatasi jumlah peserta perhimpunan Bersih 4.

Ketua UMNO Bahagian Sungai Besar, Datuk Jamal Md Yunos berkata himpunan sejuta orang menyokong Najib itu akan diadakan pada 10 Oktober ini dengan memakai t-shirt merah.
Jamal berkata, beliau sangat yakin dapat mengatasi jumlah peserta yang berkumpul di Dataran Merdeka bagi bersih 4.

“Kami telah memilih 10 Oktober untuk perhimpunan kami. Kami akan berkumpul di Low Yat, Bukti Bintang dan 1 juta ‘Baju Merah’ akan turun bagi menunjukkan sokongan terhadap Najib”, katanya selepas perasmian mesyuarat UMNO bahagiannya.


Jamal baru-baru ini menubuhkan kumpulan Anti Bersih bagi berhadapan dengan peserta Bersih tetapi dibatalkan di saat-saat akkhir selepas dinasihat polis.- Free Malaysia Today


TERKINI BERSIH 4 (HARI KE-2) - LANGSUNG DARI DATARAN MERDEKA


2.30pm: Dataran Merdeka - Selepas mesyuarat dengan Ketua Polis Dang Wangi Zainol Samad, Pegerusi BERSIH Maria Chin Abdullah memberitahu bahawa sambutan ambang kemerdekaan dipindahkan ke Bukit Jalil.
"Sambutan malam ini diadakan di Bukit Jalil, tapi perarakan Merdeka esok akan diadakan di sini (Dataran Merdeka)," katanya.

Maria kemudiannya berkata beliau mengucapkan terima kasih kepada polis kerana bekerjasama dan beliau berjanji akan menamatkan perhimpunan BERSIH sebelum tengah malam.
Sementara itu, Maria berkata beliau tidak ambil berat khabar angin bahawa bekas perdana menteri Tun Dr Mahathir Mohamad akan membuat penampilan sekali lagi dalam perhimpunan itu.

"Jika dia datang, kita akan sambutnya sebagai peserta," kata Maria.

Perhimpunan Bersih 4.0 masuk hari kedua

Perhimpunan Bersih 4.0 yang dijadualkan berlangsung di beberapa lokasi termasuk Kuala Lumpur, Kuching dan Kota Kinabalu mula dirasai seawal jam 11 pagi, hari ini.
Sehingga kini, rakyat berbilang kaum dilaporkan mula membanjiri ibu negara untuk menyertai himpunan aman BERSIH 4.0 bagi menuntut pilihan raya dan pentadbiran kerajaan yang telus.
Perhimpunan yang dijadualkan bermula jam 2 petang Sabtu (hari ini) sehingga tengah malam Ahad...NewMalaysianPost.com
sekeping gambar, seribu maksud...!!!
bukan gambar madey turun #bersih4, tapi gambar tok arab yg           derma 2.6billion tu...

         berapa like kalian akan beri...


YOYA-YOYA 10,000 KAKI DI ANGKASA RAYA (VIDEO)Selepas para peserta berihat, perhimpunan BERSIH 4 di Kuala Lumpur, Kuching dan Sabah bersambung untuk hari kedua hari ini.
Sekitar jam 6 pagi, aktiviti bersambung di Jalan Tunku Abdul Rahmah dan Jalan Tun Perak, apabila para peserta mula bangun dari tidur dan mengemas barangan mereka.
Peserta yang beragama Islam pula bangun untuk mengerjakan solat Subuh.

Ada yang menyediakan tempat solat di atas jalan, manakala sesetengahnya pula pergi ke sebuah masjid berdekatan..MkiniKenapa cakap Bersih 4 gagal 
sebab tak ramai Melayu turun? – Hatta Ramli

Ahli Parlimen Kuala Krai Dr Hatta Ramli hari ini mempersoal tindakan provokosi sesebuah pihak yang menyifatkan perhimpunan Bersih 4 tidak berjaya berikutan kurang sambutan dan penyertaan daripada masyarakat Melayu.
“Ada yang cakap himpunan ini mungkin gagal sebab yang turun bukannya Melayu. Ini menunjukkan masih lagi yang bercakap atas nama perkauman.

“Saya yakin kalau kita memahami keadaan yang berlaku di negara kita sekarang, tidak kira bangsa apa sekalipun, patut berada di sini,” jelasnya ketika berucap kepada peserta perhimpunan Bersih 4 di Jalan Raja, di sini..selanjutnya...


Bersemangat Che Kak !Tolak pemerintah kurap siSungai manusia @peserta Bersih 4Ameno World 


Terbaik,berbilang bangsa..
Now showing-Pelancaran #BERSIH4Rencah Bersih 4 @ halwa mata


              Anda Kenal Mereka??             

6.15pm: Masjid Jamek - Walaupun PAS sebelum ini tidak mengeluarkan kenyataan rasmi meminta ahlinya untuk menyertai himpunan BERSIH 4, namun kelihatan Naib Presidennya Idris Ahmad turut berada di perhimpunan ini.
Beliau yang memakai baju korporat PAS Perak yang berwarna kuning ditemani beberapa rakannya. Turut kelihatan bersama beliau, bekas anggota jawatankuasa PAS Pusat Abdul Ghani Shamsuddin.
Ditanya mengapa beliau hadir pada perhimpunan hari kedua ini, beliau hanya tersenyum.

Ditanya lagi mengapa pimpinan lain tidak turut serta dalam perhimpunan BERSIH 4, beliau hanya ketawa dan enggan mengulas.Turut kelihatan A.Samad Said, Mahfuz 


I'm ready. Are you ready? #bersih4 #rakyatbangkitDyana bersama srikandi PKROtai Reformasi @ Ishamuddin Rais


With my fellow Malaysians today for  #Bersih4 !Participants brave the rain during a rally organised by pro-democracy group Bersih, near Dataran Merdeka in Kuala Lumpur, August 30, 2015.. Malay MO READ MORE


An aerial view of the crowd gathered at the Bersih 4 rally in Kuala Lumpur, August 30, 2015. — themalaymailonline
MORE >VIEW GALLERYProtesters sleep on the street during the Bersih 4.0 rally in the early hours of August 30, 2015 in Kuala Lumpur. - themalaymailonline


Former Prime Minister Tun Dr Mahathir Mohamad smiles as he sits next to his wife Tun Dr Siti Hasmah after speaking to the media near Central Market in Kuala Lumpur, August 30, 2015. — Reuters pic - themalaymailonline


Supporters of pro-democracy group Bersih clean up the streets in the morning outside Dataran Merdeka in Kuala Lumpur August 30, 2015. — Reuters pic 


Muslim supporters of pro-democracy group Bersih pray near Dataran Merdeka in Kuala Lumpur August 30, 2015. — Reuters pic


Rata-rata peserta perhimpunan Bersih dilihat sanggup berjemur di bawah panas di sekitar Bangunan Sultan Abdul Samad.. Kawasan Dataran Merdeka masih lagi dikawal ketat dan peserta sehingga kini masih tidak dapat memasuki kawasan berkenaan ..NewMalaysianPost.commediarakyat 
(Bersih 4) Hishamuddin Rais: Ini Adalah Ucapan Kita Kepada Najib Razak & Rosmah Mansor...mediarakyat videomediarakyat 
(Bersih 4) Ahmad Awang: Inilah Perhimpunan Yang Akhir Sebelum Kita Menumbangkan Barisan Nasional..Published on Aug 30, 2015 - Perhimpunan Bersih 4, Kuala Lumpur 29/08/2015 mediarakyat video

mediarakyat 
(Bersih 4) Tun Dr Mahathir: Najib Told Me That Cash Is King - Published on Aug 30, 2015
Central Market, Kuala Lumpur 30/08/2015


mediarakyat 
(Bersih 4) Rafizi Ramli: Tak Pernah Ada Perdana Menteri Dalam Dunia Yang Takut T-Shirt , Hanya Najib
Published on Aug 29, 2015

Perhimpunan Bersih 4, KL 29/08/2015


mediarakyat 
(Bersih 4) Khalid Samad: Bukan Kerana Najib Bodoh, Tetapi Kerana Najib Ingat Rakyat Malaysia Bodoh
Published on Aug 29, 2015

Perhimpunan Bersih 4, Kuala Lumpur 29/08/2015
mediarakyat 
(Bersih 4) Peserta Perhimpunan: Masalah Malaysia Adalah Masalah Kita Semua
Published on Aug 29, 2015

Perhimpunan Bersih 4, Kuala Lumpur 29/08/2015Walaupun jasad x bersama, 

Tapi semangat tetap bersama..#bersih4.0Sinar TV 
Bersih 4.0: Bukan Islam Bantu Peserta Islam Berwuduk
Published on Aug 30, 2015

Peserta himpunan Bersih 4.0 yang tidak beragama Islam menunjukkan solidariti dengan membantu rakan peserta mereka yang beragama Islam mengambil wuduk sebelum menunaikan solat Asar berjemaah.


Berita larut Bersih 4

Skandal terbaru Najib akan dibongkar, kata RafiziKUALA LUMPUR - Naib Presiden PKR Rafizi Ramli berkata, beliau akan membuat pendedahan terbaharu mengenai skandal yang melibatkan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Abdul Razak malam ini.
Katanya, pendedahan itu akan dibuat di malam kemuncak Himpunan Bersih 4.0 di Pentas Dataran Merdeka malam ini.
"Malam ini saya akan berucap lagi....ada pendedahan skandal baharu yang akan saya sampaikan," katanya ketika menyampaikan ceramah di Jalan Masjid Jamek hari ini.

Dalam pada itu, Rafizi berkata, mesej peserta Bersih 4.0 jelas iaitu mahukan pembaharuan di dalam sistem pemerintahan.
"Kita mahukan kerajaan yang bersih," katanya.

Himpunan Bersih 4.0 yang berlangsung sejak semalam akan berakhir tepat 12 malam ini..

SUNDAY, AUGUST 30, 2015

sumber 

KedahLanie.info

Lagi skandal Najib dibongkar
 | August 30, 2015


Comments

  1. Syukur alhamdulillah saya ucapkan kepada ALLAH karna atas kehendaknya melalui MBAH RAWA GUMPALA saya sekaran sudah bisa buka toko sendiri dan bahkan saya berencana ingin membangun hotel dan itu semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya tidak pernah menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini,atas bantuan MBAH RAWA GUMPALA yang telah memberikan nomor selama 3x putaran dan alhamdulillah itu semuanya tembus bahkan beliau juga membantu saya dengan dana ghaib dan itu juga benar benar terbukti,MBAH RAWA GUMPALA juga menawarkan minyak penarik kepada saya dan katanya minyak ini bisa digunakan untuk berbagai jenis keperluan dan baru kali ini saya temukan paranormal yang bisa dipercaya,,bagi teman teman yang ingin dibantu untuk dikasi nomor yang benar benar terbukti tembus atau dana ghaib dan kepengen ingin membeli minyak penarik silahkan hubungi MBAH RAWA GUMPALA di 085316106111 ini benar benar terbukti nyata karna saya sendiri yang sudah membuktikannya. BUKA BLOG MBAH RAWA GUMPALA

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Wanita Arab dan Bukit Bintang - video

Lebai Otak Tersumbat ! Episod Jilat Kaharq Ijau.| Edisi Tertangguh.

Kabinet 'Musang Berjanggut' - [Video]