'Tindak tanduk pemimpin PAS malukan Islam'

PAS sebagai parti Islam telah beberapa dekad. hampir menggamit kumpulan2 degil yg berprangsangka sebelumnya, telah berjaya menarik minat ramai terutama bukan Islam di seluruh negara..Tetapi ini kemundiannya musnah berserakan selepas kemenangan bergaya pada 2008..dan kemusnahan parti Islam itu mengikut kata Dr Hatta Ramli yg turut dikongsi bersama oleh Khalid Samad, adalah disebabkan kumpulan yg menggelar diri mereka 'ulama' tidak lagi memakai keindahan kalam dan akhlak budi dalam mengeluarkan pandangan dan tindak tanduk mereka ini atau kelaku mereka cukup buruk untuk diikuti.
Pendek kata ia cukup memalukan Islam kerana PAS adalah wadah parti yg bertunjangkan Islam.

Inilah agaknya yg menyebabkan lahirnya G18 yg diilhamkan oleh beberapa tokoh kepimpinan PAS Pusat dulunya yang tidak lagi betah dan serasi dengan UG atau Ulama Gelojoh dalam tindakan. 


Ada segelintir ustaz2 ceroi dan olamark mercun dok riuh rendah bagitau kalo ujud parti baru? semua tu akan berkubur? Kalo parti baru tu mcm Pas laa nie dok buat perangai cam Umno Umnuu ? memang cepat melingkup laa bro ! tapi kalo yg stand dia dok lwn Umno Umnuu macam PKR tu? steady sampai laa nie..Pas lepas nie rasanya tak brapa selamat lagi..pasai pakat buat perangai mcm Umno Umnuu,,lepas tu kerap pula kena 'kanciang' ngan Umno Umnuuu??? Kah Kah Kah
Kepimpinan PAS sekarang tidak mewakili sebuah parti politik Islam yang sebenar, dan juga kadang kala memalukan agama itu, dakwa bekas seorang pemimpin parti itu

Bercakap kepada Malaysiakini, anggota parlimen Kuala Krai Dr Hatta Ramli berkata perkara tersebut disebabkan oleh tindak tanduk pemimpin-pemimpin parti.

"Secara keseluruhannya, kami percaya bahawa PAS, atau lebih tepat pemimpin, telah sampai ke titik di mana kedudukan dan tingkah tanduk yang tidak mewakili parti politik Islam yang sebenar.
 
FB - Hasif Hasan


"Kadang kala ia memalukan Islam di mata orang ramai, orang Islam atau bukan Islam," katanya.

Dr Hatta berkata, perkara tersebut telah dibincangkan dalam parti, tetapi beliau tidak melihat sebarang usaha serius untuk membetulkan keadaan.
 
Pulak Dahhh


"Sebaliknya, membantah dan pertentangan idea ditafsirkan sebagai menentang ulama," kata bekas pengarah pilihan raya PAS pusat.

Sementara itu, diminta mengulas bagaimana PAS dikatakan memalukan Islam, MP Shah Alam Khalid Samad memberi contoh antara lain keputusan PAS bertanding di Kota Damasara yang menjadi kerusi PKR sejak pilihan raya umum 2008.


FB Kameel Abuya

Pengerusi PSM Nasir Hashim sepatutnya mempertahankan kerusi DUN bagi penggal kedua atas tiket PKR, namun PAS meletakkan calon menjadikan pertandingan enam penjuru dan akhirnya dimenangi BN."Nasir adalah ADUN dan tidak ada rungutan terhadap beliau sejak lima tahun kemudian tiba-tiba pada 2013, PAS letak calonnya sendiri dan tidak memberi penjelasan sebabnya, di samping mengkritik sosialisme, dan begitu dan begini," katanya kepada Malaysiakini.


Langkah itu telah dilabel sebagai pengkhianatan PAS, dan menyebabkan parti itu dikritik hebat..Malaysiakini
'Tindak tanduk pemimpin PAS malukan Islam'Please don't laugh, ok. 
It was some of the scene in JUST FOR LAUGH 


Memang memalukan. 

Rupa-rupanya "anjing" yang menyalak itu ialah orang yang menuturnya. 


Hukum kebenaran dan keadian akan berjalan. Tutur yang baik akan menerima hal yang baik sementara tutur yang buruk akan menerima hal yang buruk kepada si penuturnya..See MoreTegas berprinsip...Setuju Bro???


KAH KAH KAH KAH KAHComments


 1. Ddlm Quran..

  ALLAH tlh pon berfirman..

  Selain drp Jin & Manusia..

  ..."bhwsanya tlh berTASBIH kpd ALLAH smua makhluk2 dilangit & dibumi.."

  >>>>bukti bhw smua makhluk2 trmasuk ANJING-srigala-BABI punya fitrah-LURUS

  >>>>makhluk2 ANJING-srigala-BABI skalipon,mmiliki akidah, AKIDAH-suci-LURUS

  >>>>Rujuk surah Al-Kahfi bgmn anjing mnjd shbt-SETIA mukmin yg SEJATI

  >>>>Fitrah & AKIIDAH makhluk2 itu tak pernah SONSANG-sesat-&-MURTAD  AKIDAH

  AKIDAH-LURUS anjing-BABI-srigala..tidak sskali onar-bengkok-mmFITNAH

  AKIDAH-fitrah-LURUS mrk hanya bertasbih kpd ALLAH..  TETAPI


  Sebaliknya..
  Sapekah yg TERANG2 mlanggar-ONAR-bengkok-PUTAR-khianat-FITNAH ddlm ummah?


  SUMBER

  SUMBER AKIDAH

  Sumber kpd AKIDAH dasar @ perlembagaan ISLAM dan PAS itu..
  --1) Quran
  --2) Hadis
  --3) Itjmak
  --4) Qias


  1) Quran

  Ddlm surah sbnyk 114 surah itu & ayat yg mana lebih drp 6000 ayat itu dan Quran sbg sumber "AKIDAH" terpenting lg maha7Penting itu yg ada mnnyuruh serta mmbolehkan kita-manusia mmbuat FITNAH? FITNAH?? FITNAH??? kpd ssama manusia???!


  2) Hadis

  Hadis yg mana...samada hadis SOHEH....hadis DHOIF @ hadis PALSU skali pon yg ada mnyuruh & mmbolehkan brbuat FITNAH? FITNAH?? FITNAH???? sesama umat manusia hatta kpd musuh skali pon????!!


  3) Itjmak

  Itjmak ulamak serta "IJTIHAD" ulamak tolol yg mana yg boleh brbuat FITNAH? FITNAH?? FITNAH??? dikalangan sesama manusia TAK kiralah samaada dia tu musuh ddlm SELIMUT ker @pon musuh cakar-siku-LUTOT??????!


  4) Qias

  Qias dtg dr mana...Qias shbt & ulamak mana.....Ijtihad Qias drp shbt & ulamak bahalol-TOLOL mana yg boleh brbuat FITNAH? FITNAH?? FITNAH??? trhadap musuh skalipon musuh itu Yahudi musyrik Kafir harbi @ munafiq haraki skalipon dikalangan umat manusia????????!


  INGAT!

  INGAT wajib INGAT!!

  4 drp sumber dasar/perlembagaan diatas QURAN HADIS ITJMAK & QIAS itu adalah sumber tunjang kpd AKIDAH...jd apb terkeluar dan berlawanan dgn sumber yg 4 diatas itu tentulah AKIDAH sseorg itu akan mhjd..

  ....akidah-SONGSANG
  ....akidah-SESAT
  ....akidah-MURTAD

  AKIDAH2 yg-SONGSANG...akidah-SESAT...dan akidah-ygMURTAD pasti skali akan mmbawa sberat2 sebangsat2 & sbejat7MUSIBAT tipu-samar-KLIRU kpd ummat!!!  Didlm Quran..

  ALLAH tlh berfirman..

  "..sesunguh7nya kbejatan FITNAH itu lebih lebih dahsyat-AKBAR drp mbunuh"

  LAYAK?

  LAYAKkah??..
  ...pmbawa AKIDAH-songsang-sesat-MURTAD-khianat-FITNAH brcakap tentang hudud ALLAH???
  Nota:

  apa itu AKIDAH?

  AKIDAH = apb sseorg berNIAT?

  AKIDAH = apb sseorg berCAKAP??

  AKIDAH = apb sseorg berBUAT???


  Apa itu MURTAD?

  MURTAD = berbelit2-berPUTAR2

  MURTAD = tonggang terBALIK samar-GELAP-lenyap ujung-PANGKAL

  MURTAD = tipu-FITNAH-SAMAR-keliru...mnjd SESAT-buntu..no way OUT!
  ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Wanita Arab dan Bukit Bintang - video

Lebai Otak Tersumbat ! Episod Jilat Kaharq Ijau.| Edisi Tertangguh.

Kabinet 'Musang Berjanggut' - [Video]