KEJAYAAN ERDOGAN MENGGERAKKAN UMAT DI WAKTU SUBUH -PETANDA KEBANGKITAN ISLAM DI BARAT

Bro !
Aku peringatkan diri aku dahulu..
moga kita bersalat subuh berjamaah di mesjid atau surau !!

SUBKY LATIFF pernah berkata :Petanda kebangkitan Islam akan berlaku apabila keramaian jemaah  solat  subuh sama ramainya dengan solah Jumaat ! Mari kita lakukan ini di masjid-masjid di Malaysia !

Tetapi bro ! 
Mesjid dan surau kita lengang bila wktu fajar waktu subuh..Islam tidak akan bangun dgn cemerlang kalau umatnya melupai salat berjemaah subuh atau fajar ini.
Erdogan mampu menggerakan umat bagi memenuhi jalan2 raya dan mesjid di Turki untuk mengembalikan kecemerlangan umat Islam ini..
Turki yg tidur lena begitu lama dan pernah diinjak2 faham sekular tebal bawaan Mustafa Kamal Ataturk, kini bangkit sebagai sebuah kuasa besar Islam..Erdogan pernah mengungkapka bahawa di mana azan berkemandang di situ bumi kami bersama..Allahuakbar.LIHAT SENDIRI ! BAGAIMANA MERIAHNYA JEMAAH SUBUH DI TURKI DI BAWAH KEPIMPINAN ERDOGAN 
***************

Bro !UMAT INI SEDANG DILUMATKAN DENGAN KEJAHILAN SEHINGGA MENUTUP MATA KEPADA CAHAYA KEBENARAN !
“Hadits riwayat Muslim nombor 2942 dan Abu Dawud nombor 4310 dari Abdulah bin Amru bin Ash berkata,

“Saya menghafal dari Rasulullah saw sebuah hadits yang tidak pernah aku lupakan, saya mendengarnya bersabda,

‘Sesungguhnya tanda Kiamat yang pertama kali muncul adalah terbitnya matahari dari barat, keluarnya binatang bumi kepada manusia di waktu dhuha. Apa pun yang muncul terlebih dahulu maka yang lain akan segera menyusul di belakangnya.”


Adakah hadis tersebut bermaksud matahari akan benar-benar terbit daripada sebelah barat. Ada ulama yang menafsirkan bahawa hadis ini membawa mesej bahawa Islam akan diterima oleh Dunia Barat di akhir zaman. Realiti  menunjukkan cahaya Islam mulai bersinar terang di Barat. Sultan Muhamad Al Fatih pernah tanam keazaman untuk menyerang Rome selepas berjaya membebaskan Contantinoples daripada kekuasaan Byzantium atau Rom Timur. Tujuannya untuk mengembangkan Islam di sana yang sentiasa memusuhi agama Ilahi.  Hasratnya tidak kecapaian kerana mati muda di usia 49 tahun. Kini Islam sedang berkembang pesat di Barat .Di tambah dengan munculnya Turki sebagai sebuah kekuatan baru Ekonomi di Eropa. Turki yang masuk dalam blok Barat...Continue reading BADIUZZMAN SAID NURSI MUJAHID ABAD KE 20 (1876-1960 )
“Since my soul commands to evil, one who does not reform his own soul cannot reform others. In which case, I shall begin with my own soul.”
I said: O soul! Listen to five ‘Warnings’ in response to those words which you uttered in compounded ignorance, on the couch of idleness, in the slumber of heedlessness.

sumberDaulah Rakyat


"Dua rakaat solat fajar (subuh) adalah lebih baik dari dunia dan segala yg ada di dalamnya..HR Muslimmafhum Hadis Nabi s.a.w


TuhankuEngkau adalah matlamatkuKeredhaan Engkau yang aku cari aku tuntutBerikanlah akumahabbah kasihsayangMu dan MakrifatMu
At-Thirmidzi


Tolonglah saudari kita ini kerana Allah.


Comments

Popular posts from this blog

Wanita Arab dan Bukit Bintang - video

Lebai Otak Tersumbat ! Episod Jilat Kaharq Ijau.| Edisi Tertangguh.

Kabinet 'Musang Berjanggut' - [Video]