ANALOGI KRISTAL

Hebat analogi kristal nie bro ! begitulah yg digarap oleh ذوالحزم شاريف السبعة Zulhazmi Shariff ini bro ! Kristal mempupunyai sifat yang unik..

Batu permata kalau ditelaah adalah merupakan campuran dari unsur-unsur mineral.
Setiap mineral yang dapat membesar tanpa gangguan akan memperkembangkan bentuk kristalnya yang khas, iaitu suatu wajah lahiriah yang dihasilkan struktur kristalen (bentuk kristal). Ada mineral dalam keadaan Amorf, yang artinya tak mempunyai bangunan dan susunan kristal sendiri (misalan kaca & opal). Tiap-tiap pengkristalan akan makin bagus hasilnya jika berlangsungnya proses itu makin tenang dan lambat...

Analogi berlangsungnya proses yang lambat inilah yang dilalui PR..tetapi kian baik dan bagus..hasilnya lambat dituai bro ! tapi ada sosok dalam Pas dah tak tahan tunggu lama2..so n so,  if u cant beat 'em join 'em bro ? tu agaknya puak UG bagi sokongan padu kat PM melalui Presidennya baru-baru ini?

Kah Kah Kah 


ANALOGI KRISTAL

Menjatuhkan UMNO/BN dalam Pilihanraya adalah seperti menukar Hj Hadi sebagai Presiden PAS.


Sejak Merdeka sehingga sekarang yang mentadbir Malaysia ialah UMNO/BN. Selama itu semua rakyat Malaysia tahu bahawa UMNO/BN banyak melakukan kejahatan samada kejahatan ekonomi, kejahatan agama mahu pun hak asasi. Setiap tahun Laporan Ketua Audit Negara memndedahkan pembaziran dan ketirisan wang rakyat yang diurus oleh UMNO/BN. Setiap tahun ada saja pembongkaran kejahatan UMNO/BN menyapu duit samada duit Tabung Haji, KWSP, KWAP dan duit-duit rakyat secara langsung dgn GST.


Siapa pun yang menerajui UMNO/BN, maka skandal2 pembaziran, keborosan, ketirisan, rasuah, seleweng tetap berlaku tanpa sebarang tindakan. TETAPI apabila datang pilihanraya umum, UMNO/BN masih dipilih menjadi pentadbir kerajaan.


KENAPA?

Pertama, kerana pengundi tiada pilihan yang lebih baik. Parti-parti pembangkang walau pun mempunyai pelbagai isu dan menawarkan manifesto yang baik masih gagal meyakinkan pengundi bahawa calon-calon mereka lebih layak dan lebih baik dari UMNO/BN. Parti-parti pembangkang meletakkan calon-calon tangkap muat yang jika menang pun hanya akan menjadi pemenuh kerusi saja di Parlimen. Parti-parti pembangkang gagal membuktikan mereka lebih baik maka pengundi lebih rela memilih "syaitan yang dikenali berbanding malaikat yang tidak dikenali".


Kedua, kerana Umno menggunakan segala bentuk penipuan untuk terus berkuasa. Menggunakan SPR, menggunakan Polis, mengubah pengundi dan sebagainya.

Begitu juga di dalam PAS.
Walau pun majoriti ahli mengetahui bahawa Hj Abdul Hadi kerap kali melakukan kesilapan strategi politik, seringkali melakukan pusingan u dalam setiap keputusan, melanggar keputusan parti, membuat keputusan sendiri tanpa melalui parti, perwakilan tetap akan memilih Hj Hadi sebagai Presiden.


Jika di dalam pilihanraya Umno menggunakan hujah hanya Umno yang mampu memberikan kesejahteraan kepada rakyat, di dalam PAS mereka menggunakan hujah hanya Hj Hadi yang layak memimpin. Haji Hadi adalah ulamak besar dunia yang tiada cacat cela. Maka adalah tidak syarie menukar Hj Hadi.

Di dalam PAS juga mereka mengubah perwakilan untuk menjadi pemilih menentukan kepimpinan. Menubuhkan cawangan hantu untuk memastikan calon mereka dipilih. Memilih hanya orang-orang mereka ke Muktamar untuk memastikan mereka terus berkuasa.


Kesimpulannya apa yang UMNO buat di peringkat negara, itulah yang segolongan di dalam PAS buat di dalam PAS. Maka menukar Umno dari memimpin Malaysia sama susahnya menukar Hj Hadi sebagai Presiden PAS.
Semuanya boleh berubah jika semua rakyat Malaysia dan ahli PAS faham dan berani berubah.

ZULHAZMI SHARIFF
13/05/2015

Sumber - Facebook ذوالحزم شاريف السبعةComments

Popular posts from this blog

Wanita Arab dan Bukit Bintang - video

Lebai Otak Tersumbat ! Episod Jilat Kaharq Ijau.| Edisi Tertangguh.

Kabinet 'Musang Berjanggut' - [Video]