Ustaz dalam PAS memang bermasalah, kata Hanipa [VIDEO]

Ada beberapa perkara yang dibangkitkan oleh YB Hanipa Maidin yang dikira cukup berterus terang..

pertama ustaz2 dalam Pas yg kuat mengampu presiden, yg akan menyebabkan sokongan membawa rebah kata Hanipa ! kerana sekali pun ada kelemahan Presiden? mereka ustaz2 nie, langsung tidak membetulkan dan menegur..'Ampu, tak boleh ditegur menular dalam PAS'

Kedua, mengenai perlantikan Mursyidul Am Pas yang baru. Hanipa mendakwa sangat mengecewakan apabila beliau (Harun Din) mengeluarkan kenyataan yang bercanggah dengan perlembagaan PAS, bilamana Mursyidul Am baru itu menggesa Pas supaya Hadi dikekalkan atas kapisiti jawatan yang Hadi sandang sekarang ini. Lihat  MalaysiakiniHanipa: Haron tak wajar gesa kekalkan Hadi  sedangkan Hadi sendiri tiada masalah bila bersedia dicabar? lihat  Hadi: Kerusi presiden PAS boleh dicabar 
"Jangan anggap perwakilan tak ada nilai dalam PAS. Tanpa Perlembagaan, tiada istilah AJK semua itu. Saya sertai PAS kerana saya nak menyumbangkan kepakaran saya dan saya benci Umno, itu sahaja..Hanipa Maidin
 
"Kalau PAS rasa profesional itu tidak guna, terpulang. Tetapi ahli PAS berhak untuk keluarkan kenyataan untuk kebaikan PAS,"
Hanipa Maidin


Ustaz dalam PAS memang bermasalah, 
kata Hanipa
Published on 13 March 2015 
Ahli Jawatankuasa PAS Pusat Mohamed Hanipa Maidin pada forum bertajuk 'Ke mana PAs tanpa Nik Aziz' malam semalam membidas golongan yang bergelar sebagai 'ustaz' yang menimbulkan masalah dalam parti dengan budaya ampu mereka.

Katanya, golongan itu, langsung tidak akan mengkritik Presiden PAS Datuk Seri Hadi Awang walaupun terdapat kelemahan tetapi sebaliknya akan mengampu.

"Saya selalu tegur dalam mesyuarat dan di luar mesyuarat. Mereka yang tak mahu mengaku presiden ada kelemahan, dia tahu presiden lemah, tapi tak mahu tegur. Ini masalah.

"Saya selalu cakap, mereka (ustaz) yang sebenarnya merosakkan presiden. Mereka yang tak mahu menegur presiden dan merasakan semua yang dilakukan (presiden) sempurna. Ini sebenarnya yang merosakkan PAS. Mengampu ini dalam mana-mana pertubuhan dia memang menghancurkan..
'Haron Din sebagai mursyidul am PAS mengecewakan'
Published on 13 March 2015 

Ahli Jawatankuasa PAS Pusat Mohamed Hanipa Maidin menyifatkan permulaan Datuk Haron Din sebagai mursyidul am parti itu sangat mengecewakan apabila beliau mengeluarkan kenyataan yang bercanggah dengan perlembagaan PAS.

Bercakap pada forum bertajuk 'Ke mana PAS tanpa Nik Aziz' malam semalam, katanya, Haron sepatutnya menghormati mereka yang menggubal perlembagaan parti yang menjunjung prinsip demokrasi tanpa mengketepikan nilai-nilai Islam itu..kinitv

***********************

    Berbagai Persepsi Vs HD    Sementara itu Blogger MSO menulis bahawa, Sekiranya benar Dr Haron Din beriya mahu menggabungkan Pas dengan Umno, atas apa sahaja alasan, beliau perlu segerakan dan hendaklah dibuat secara terbuka. Apa yang penting nawaitu itu hendaklah didedahkan kepada ahli dan bukannya dilakukan secara dalam senyap seperti apa yang terjadi sebelum ini.Jika penggabungan Pas dengan Umno gagal, maka perlantikan beliau yang dibuat secara tergesa-gesa itu tidak memberi apa-apa faedah dan manfaat kepada Pas..MSO

Tulang Besi yang menerusi Blog Malaysia Waves  berpandangan bahawa Harun Din, Mursyidul Am yang Syubhah, menarik sudut pandangan yang diketengahkan oleh beliau bro !, antara yang ditulis: 

"Dr Harun Din jelas tidak layak menjadi Mursyidul Am kerana beliaulah yang membawa najis UMNO ke dalam PAS. Beliaulah punca utama perpecahan dalam PAS sekarang ini..Malaysia Waves

 The Sniper membongkar kisah Mursyidul Am Pas yang baru ini, yang ramai tidak mengetahuinya,  The Sniper: Kisah Mursyidul Am PAS  - Antara yang diungkapkan :


" 2009 Harun Din dapat tanah di Sentral Park Kg Kerinci, dia juga jumpa YB Nurul Izzah supaya jangan bantah projek sentral Park, dalam kawasan itu ada surau yang dikuasai oleh ahli PAS, surau itu tunggu saat untuk dirobohkan untuk memberi laluan kepada projek yang akan dibangunkan melalui syarikat menantunya..thecybersniper.blogspot.com  Apasal Menyibuk Nie?   


Apa Hal Nie Bro?
Pas Nak Bertanding? Umnuuu Dok Mengharap?
Kan ke pelik bin kebangun tu Bro ?
Awat Umno pulak Dok Menyibuk?
Menyibuk Ada Makna Tu ?
Hangpa Carilah Makna tu?
Perpaduan aaaaaa ? 
Pasai tu senarainya BERMASALAH?

Kah Kah Kah


   Pandangan Sisi Tun Erdogan  PAS adalah parti politik. Sapa saja boleh dipilih utk jadi Presiden, Timbalan dan Naib. Apa masalahnya kalau diberi peluang orang lain utk menerajui parti kalau ia mampu membawa PAS ke mercunya. 

Amacam? Tun ErdoganLaa nie ramai dok seghondoi bro !
Tu pasai depa yg ada masalah selau dok 
ejas dengan Umarak bro !
Nak cepat sonang bah !

Mau ingat laa sikit pesanan 
Tuan Guru Ustaz Fadhil Noor ini !
Jangan jadi Ulamak Suu' Ulama Jahat !
Ulama Jahat ialah Ulamak yang telah rosak !
Bukan diri dia saja 'rosak' !
Orang lain pun akan turut dirosakan !


akhirkalam
www.al-amen.com
Berkatalah العلامة مقبل الوادعي رحمه الله :
Hindarilah dari Ulama Jahat sepertimana
kamu menghindarinya dari (tipudaya) Iblis.

Sila semak perbezaan antara ulama Salihin dan Ulama Jahat (Suu') di 

صفة علماء السوء - الكلم الطيب

untuk mengetahui sifat2nya..Wallahu'alam.Comments

  1. PAS GANTI UMNO
    mat sabu kata dia takut pas betui2 ganti umno.
    depa ganti amik jawatan umno dgn perangai2 umno skali depa bawak. Kahkahkah

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Wanita Arab dan Bukit Bintang - video

Lebai Otak Tersumbat ! Episod Jilat Kaharq Ijau.| Edisi Tertangguh.

Kabinet 'Musang Berjanggut' - [Video]