AMANAH dah dapat lampu hijau ! Dah Boleh 'ready' PRU 14 [VIDEO]

Alhamdulillah. Akhirnya RoS telah iktiraf dan telah meluluskan nama "Parti Amanah Negara' (PAN) yg sebelumnya dengan rasminya.
Kini PAN boleh laa tumpukan kerja2 utama sebagai persediaan PRU 14 nanti. 


Tahniah kepada semua yang terlibat bagi menjadikan PAN sebagai gandingan baru Pakatan Harapan bersama PKR dan DAP.


Ini juga akan jadi 'igauan' buruk kepada PAS yang mengeluarkan berbagai kalam dengan berbagai nada sindiran sejak mula Amanah melangkah bendul keluar dari PAS untuk menubuhkan sebuah parti bagi menggantikan PR yang asal yang telah berkubur itu ! Macam2 PAS menyindir bekas2 ahlinya yang di 'singkirkan' semasa Muktamar ke 61 lalu..dan sejak dari itu, segala usaha kumpulan 'progresif' dimomokan, dihina, dicerca dan sebagainya..'mati dalam kandungan laa', 'keluar cacat laa', 'bertahan dua tahun' saja dan macam2 lagi bro ! Ini bagi aku hanya sebagai 'perang saraf' sahaja..tetapi Pas tidak mampu sembunyikan 'ketakutan' dan 'kegelisahan' mereka dengan rancangan awal kumpulan progresif yang mahu tubuhkan sebuah wadah baru untuk berganding dengan PKR dan DAP sebagai sebuah Pakatan yang baru.  


Telahan ini kian pahit dirasakan oleh PAS, bilamana selepas rundingan meja bulat baru2 ini, Kerajaan Pulau Pinang di bawah DAP telah umumkan bahawa Pulau Pinang adalah kerajaan baru Pakatan Harapan Baru. Sesak nafas PAS dibuatnya bro! Kah kah Kahbukan lagi cacat atau mati daam kandungan bro ! tetapi dah boleh merangkak dan berjalan sendiri, malah kian 'daring' bro ! segar bugar gitue ! Kah Kah KahAMANAH dapat lampu hijau ROS, kini tumpu PRU14
Presiden Parti Amanah Negara (AMANAH), Mohamad Sabu mengucapkan terima kasih kepada Pendaftar Pertubuhan hari ini kerana meluluskan pertukaran nama parti itu, dan kini membolehkannya bersiap sedia untuk menghadapi pilihan raya umum ke-14 (PRU14).

AMANAH, sebuah parti serpihan PAS, mengambil alih Pertubuhan Pekerja-Pekerja Malaysia dan memohon menukar namanya kepada Parti Amanah Negara.

Mohamad, yang lebih dikenali sebagai Mat Sabu, berkata kelewatan kelulusan itu adalah kerana ROS menolak nama awal yang dicadangkan sebelum ini yang mempunyai perkataan 'Islam'.

Beliau juga melahirkan harapan semoga ROS akan meluluskan pindaan lanjut yang dicadangkan parti itu

"Kami akan bekerjasama dengan Pakatan Harapan dan siri jelajah pertama kami sebagai pakatan pembangkang baru akan diadakan pada 9 Oktober di Johor," kata Mat Sabu dalam satu sidang akhbar di George Town hari ini.


Turut bersama beliau adalah Setiausaha Agung DAP Lim Guan Eng.

Jelajah di Johor juga akan dihadiri oleh pemimpin kanan DAP dan Ahli Parlimen Gelang Patah, Lim Kit Siang dan Presiden PKR, Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail.

Mat Sabu juga berkata AMANAH akan mula berbincang dengan DAP dan PKR mengenai pilihan raya umum akan datang, yang dijadual pada 2018.

Terdahulu, Guan Eng menyerahkan surat pelantikan kepada 20 ahli baru Jawatankuasa Kemajuan dan Keselamatan Kampung (JKKK), yang akan berkhidmat untuk tempoh tiga bulan sebelum mereka diberi tempoh dua tahun mulai tahun depan.

Mereka menggantikan ahli PAS yang meletak jawatan selepas parti itu tidak sehaluan lagi dengan DAP, dan selepas itu Lim, yang juga ketua menteri, mengumumkan kerajaan negeri Pulau Pinang kini dikenali sebagai Pakatan Harapan, yang merangkumi ahli barunya, AMANAH.

Lim menggesa ahli baru dilantik itu menjadi mata dan telinga kerajaan negeri dan penghubung di antara kerajaan dan masyarakat di peringkat akar umbi.


"Peranan ahli JKKK adalah sangat penting kerana mereka adalah barisan hadapan untuk masyarakat," kata Lim..Malaysiakini


berita lain bro !

RoS Iktiraf Parti Amanah NegaraGEORGE TOWN: Parti Amanah Negara (PAN) diiktiraf secara rasmi oleh Pendaftar Pertubuhan (RoS), kata Presiden parti Mohamad Sabu.

Mohamad, yang lebih dikenali sebagai Mat Sabu, pada sidang media di Komtar pada Jumaat berkata RoS telah meluluskan permohonan untuk menukar nama Parti Pekerja Malaysia kepada PAN.

"Kami baru sahaja menerima berita baik hari ini. Oleh itu, kini secara rasminya PAN adalah sebuah parti rasmi," kata Mohamad Sabu.

Katanya, beliau juga yakin bahawa RoS juga akan meluluskan permohonan PAN untuk menggantikan gelaran 'Pengerusi' dengan gelaran 'presiden'...mStar


Sisipan Maknawi
Amanah Mula Perluas PengaruhPublished on Oct 3, 2015Berikutan Pendaftaran Pertubuhan Malaysia (ROS) meluluskan nama Parti Amanah Negara (AMANAH) bersama simbolnya serta pindaan-pindaan lain, maka sekarang ini Parti AMANAH bergerak secara sah ke seluruh negara bagi melebarkan pengaruhnya termasuk di peringkat kampung.Presiden Amanah, Mohamad Sabu berkata demikian dalam satu kenyataan media, hari ini..Sinar Tv


Tahniah ...
Mau meroyan larrr wala'un..
          Hehehe....Hati perut penuh pekung menanah, sedap mulut keluar kalam..Sekarang bila PAN dah diluluskan guna namanya? nak keluaq kalam apa pula? semua Paschai bila bertutur, disangkanya hebat ! rupanya kalam musibat jahat ! hidup penuh kedengkian ! bukan nak menyumbang arah kebaikan ! ada saja yg tak kena dengan orang 'saingan' sesama pembangkang ! selalu kalam penuh 'menghina' ! dengan Umno? senyum suka sampai telinga..memang Pas dah masuk dalam pelukan Umnuuuu ! kah kah kahAda yg kata putus 
Ada yg kata kami tak gaduh pong..
          Apa pong Pas dah betul2 ganti umno kot...??
          Hehehe

Apa bukti Pas kata yg DAP campurtangan urusan Jab. Mufti?
Jangan tuduh, jangan 'fitnah' sembarangan laa.. cer tengok ini..
Mai baca yang nie ( AMANAH PROGRESIF PEDULI: GUAN ENG TERKEJUT ...) jangan pakai seghebu saja..Pas memang suka seghebu, mau releks laa bro ! semak sana sini dulu..lepas tu tak gheti minta maaf pula sekalipun malu penuh diri..Kah Kah Kah


KALIAN PENGKHIANAT !!
Kami pengundi yg tiada kepentingan material.
          Kalian yg mempertaruhkan kepentingan wang.

          Kalian khianat, kami sedia menguburkan..!

Ini adalah cabaran bagi PH Baru bro ! Bila diperhatikan dalam senarai petisyen atas, mereka membantah keputusan yg dibuat bersama oleh Presiden PKR sendiri..Dalam kata lain mereka tidak senang dengan PAN bro ! dengan PH Baru ! maknanya.. mereka lebih senang dengan PAS dan Umno ? Bukan semua yang nampak 'ceghedik' tu sebenarnya 'well brought' bro ! 

Apakah mereka takut 'kehilangan' sesuatu? anda mampu mikirkannya ! aku berasa lega sikit kerana di dalam senarai itu, tidak ada nama Saifuddin Nasution dan Rafizi Ramli...saja mereka 25 orang ini cari pasai bro ! dan harapan kita, moga mereka menarik balik petisyen itu dan mohon maaf..setel.


Kena Getah
Baca - http://alhusseyn51.blogspot.my/2015/10/guan-eng-terkejut.html?m=1 Laluan: NAK KATA APA
SAR MILIK AHLI PAS Pun kerajaan Pinpinan Lim Guan               Eng Bantu.
          Alangkah Baiknya sekiranya kalau kita Berbaik sangka.
          Kalau umno Entah laaaa.Comments

Popular posts from this blog

Wanita Arab dan Bukit Bintang - video

Lebai Otak Tersumbat ! Episod Jilat Kaharq Ijau.| Edisi Tertangguh.

Kabinet 'Musang Berjanggut' - [Video]