Viral Hebat Minggu Ini - [VIDEO]

Off politick kejap bro ! Kah Kah Kah
Kita berpolitik dengan dunia binatang sejenak !
semua ini adalah makhluk kejadian Allah..dan Allah tidak menjadikan sesuatu itu sia-sia sahaja..akan ada hikmahnya samada manusia tercapai akalnya atau tidak..
lihat ( رَبَّنَا مَا خَلَقْتَ هَذَا بَاطِلا سُبْحَانَكَ فَقِنَا عَذَابَ النَّارِ 191) - آل عمران

Dalam Al-Quran, di sebut pada berbagai bilangan ayat mengenai binatang, lihat pautan ini
(حيوانات ذكرت في القرآن  ) bermula dgn kisah lembu betina dalam Al-Baqarah, Semut dan pengkisahan Nabi Sulaiman, Anjing dalam Al-Kahfi, Himar dalam Surah Al-Jumuaah, serigala dalam Surah Yusuf, lalat dlm surah Al-Haj .. seterusnya anda boleh semak di pautan ini bro - الحيوانات التي ذكرت في قرآن الكريم كنوز : موسوعة القرآن ...

Semua ini adalah untuk manusia berfikir,tadabbur dgn ayat dan tanda kekuasaan Allah, binatang adalah 'alat' samada untuk bahan makanan (yang halal) atau untuk menolong manusia (tunggangan).
Renungkan !


Viral 1

Ayam‘Lamborghini’ Sebab Mahal


 


Ayam Cemani Digilai Di AS, Digelar ‘Lamborghini’ Sebab Mahal

 AYAM Cemani kini menjadi kegilaan warga Amerika Syarikat hinggakan Greenfire Farms, sebuah ladang menternak ayam jenis ini di Florida mengaut keuntungan lumayan.
Ayam jenis ini mendapat perhatian masyarakat sana kerana rupanya yang berwarna hitam dianggap sangat eksotik.
Pembeli yang menyukai ayam Cemani dikatakan sanggup membayar sehingga 200 dolar (RM780) bagi seekor anak ayam yang baru menetas, sedangkan di Indonesia harganya baru 200,000 rupiah (RM57).
Dek kerana harganya yang mahal selain rupa eksotik, ayam Cemini turut diberi julukan ayam ‘Lamborghini’ di sana.
Di Malaysia dan Indonesia, ayam Cemani (hitam legam) dianggap memiliki mitos tertentu dan sering digunakan sebagai binatang korban bagi acara ritual alam ghaib seperti mencari harta karun, berubat, memindahkan makhluk halus dan sebagainya..MYNEWSHUB

The Best Ayam Cemani - Hitam Mulus Hingga Telur dan Dagingnya\
 'Cemani' diterjemahkan menjadi 'benar-benar hitam' dalam bahasa Jawa. Berkembang biak eksotis ini berasal dari Jawa di Indonesia. Mereka diperkenalkan ke Eropa pada tahun 1998 oleh seorang peternak Belanda, di mana mereka menarik minat kalangan penggemar unggas karena penampilan dan genetik make up. Ayam Cemani adalah salah satu ayam yang paling mahal di dunia dengan burung tunggal biaya hingga $ 2.500..Mitra HCS


Viral 2

 Rakun Tunggang
Sang Bedal Dapat Perhatian


 
Rakun atawa Jebon relek saja menunggang sang bedal (buaya) untuk ke tepian
rasa macam cerita sang kancil mengetuk kepala buaya dulu masa kita kanak2 dok baca buku cerita2 binatang bro ! Kah Kah Kah
 
SEJAK kebelakangan ini banyak gambar haiwan yang ‘menunggang’ haiwan lain telah menjadi sensasi internet dan mendapat perhatian netizen.
Kini yang terbaru, gambar seekor rakun yang dirakam sedang menunggang seekor buaya di sebuah tasik telah menjadi viral.


 Video Aneh
"Rakun TUNGGANGI PUNGGUNG BUAYA"
di Danau yang Heboh di MEDSOS !!
 
 

Viral 3

 Ayam Telanjang, Ayam
Berbulu Unik Ada Di Dunia


 
Ayam Telanjang
Seperti yang dilaporkan Amusing Planet, ayam tanpa bulu adalah spesies kacukan yang dihasilkan oleh Avigdor Cahaner, seorang saintis Israel. Ayam telanjang adalah kacukan ayam ‘broiler’ dan ayam dengan leher tanpa bulu..lebih sesuai untuk diternak di negara dengan iklim panas.. 
Ayam Silkie
Berbulu unik digelar ayam berbulu sutera

Ayam-ayam ini kelihatan comel kan? Inilah ayam silkie yang terkenal kerana memiliki bulu-bulu pelepah yang lembut seperti anak kucing.
Portal Strange Animals melaporkan, ayam saiz kecil macam serama ini mempunyai tulang, paruh dan kulit hitam. Namun bulunya boleh berwarna-warni.
Ayam silkie biasanya dijadikan haiwan peliharaan kerana penampilan haiwan tersebut dan lazim diternak hanyak untuk mendapatkan telur sebab mampu menghasilkan 100 biji setahun.
 


 
Ayam Onagadori

Ayam jenis ini mempunyai keistimewaan berupa ekor yang sangat panjang sekali gus menjadikan keseluruhan penampilannya sangat eksotik.
Strange Animals melaporkan, ayam ini berasal dari wilayah Kochi di Jepun. Panjang ekor ayam ini boleh mencapai 8 meter, jika dipelihara dengan amat baik.
 

Viral 4
Video: Kasih Ibu..
Arnab Lawan Ular Demi Selamatkan Anak 

IBU  mana yang tidak sayangkan anak, begitu juga dengan binatang yang punyai naluri sama.
Berang dengan tindakan ular yang membunuh anaknya, seekor arnab dirakam dengan beraninya telah membalas dendam.
Arnab yang diketahui tidaklah ganas seperti haiwan pemangsa yang lain,  bertindak tidak mahu melepaskan ular yang telah membunuh anaknya begitu sahaja.
Ular itu dilihat telah ditendang berkali-kali serta digigit oleh ibu arnab berkenaan supaya menjauhkan diri daripada anaknya yang sudah mati.
Akibat tindakan berani dan pantas arnab tersebut, seekor anaknya dapat diselamatkan daripada menjadi mangsa ular yang berwarna hitam itu. – MYNEWSHUB.CC Rabbit Vs Snake.
 Momma Rabbit save babies - Original Video
 
Video yg telah ditonton lebih dari  16 juta penonton.
cukup popular di youtube bro !
Mother Rabbit fights off Snake to save baby bunny. Watch this incredible video how rabbit protect babies. This rabbit Vs Snake fight reminds us how parents react when someone attack babies
sometimes people who do not love their children, worse than animals bro !


masdar dan sumber -  MYNEWSHUBVideo Bonus

حيوانات ذكرت في القرآن الكريم
Binatang2 yang disebut dalam Al-Quranulkareem

 akhirkalam

تربية ثلاث بنات تربية صالحة حجاب من النار

Mendidik tiga orang putri kesayangan
(dengan pendidikan dan tarbiah Islam )
adalah pendidikan yang baik bro !
Ia akan menjadi pelindungkepada seluruh keluarga, akan terhindar dari api neraka !
 


Comments

Popular posts from this blog

Wanita Arab dan Bukit Bintang - video

Lebai Otak Tersumbat ! Episod Jilat Kaharq Ijau.| Edisi Tertangguh.

Kabinet 'Musang Berjanggut' - [Video]