Calon Dah Ada? Sabar ! - [VIDEO] menarik

Kata Kak Wan Azizah, calon PRK P44 Permatang Pauh dah ada..tapi tak boleh bagi tau lagi siapa dia ? Dulu aku ada tulis pasai nie sikit tentang siapa yang boleh dimasukan dalam PRK ini sebagai calon pilihan ramai..sila baca posting lama aku ini..Bro Saif - Calon Sesuai Ptg Pauh ? [Video]

Adakah Saifuddin Nasution akan dicalonkan? sama-sama kita tunggu bro ! Kita pun ada sebab maukan beliau bertanding kali ini..untuk yg belum tengok video tu..elok tengok dan pertimbangkan !!
PETALING JAYA: Hari pengundian Pilihan Raya Kecil (PRK) Permatang Pauh (P.44) ditetapkan pada 7 Mei sementara hari penamaan calon pula pada 25 April ini, kata Pengerusi Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR), Tan Sri Abdul Aziz Mohd Yusof. Keputusan tersebut diumumkan oleh Abdul Aziz selepas mempengerusikan mesyuarat khas SPR hampir dua jam di ibu pejabat suruhanjaya berkenaan di Putrajaya pada Rabu. Beliau berkata, seramai 71, 890 pengundi layak mengundi pada pilihan raya kecil tersebut dengan 71, 252..selanjutnya...Presiden PKR DS Dr Wan Azizah Wan Ismail berkata, perkara itu hanya akan diumumkan secara rasmi apabila tiba masanya kelak, malah enggan mengulas spekulasi anak keduanya Nurul Nuha Anwar bakal diletakkan sebagai calon.

**************************

Calon PRK sudah ada, 
tapi sabar, kata Dr Wan Azizah 

OLEH JAMILAH KAMARUDIN
Published: 8 April 2015 2:30 PM

PKR Pusat sudah memutuskan individu yang layak bertanding bagi mengisi kekosongan kerusi Parlimen Permatang Pauh, namun Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail belum bersedia mendedahkan nama calon terbabit. 

Presiden parti itu berkata, perkara itu hanya akan diumumkan secara rasmi apabila tiba masanya kelak, malah enggan mengulas spekulasi anak keduanya Nurul Nuha Anwar bakal diletakkan sebagai calon.

"Memang kita sudah ada perbincangan mesyuarat dan kita akan umumkan... nanti dululah, sabar," katanya kepada pemberita di lobi Dewan Undangan Negeri Selangor di Shah Alam, hari ini.

Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) pagi ini mengumumkan pilihan raya kecil (PRK) Permatang Pauh akan diadakan pada 7 Mei, dan penamaan calon pada 25 April.

Dr Wan Azizah berkata, PKR akan membuka bilik operasinya untuk PRK itu pada 14 April ini.

Sementara itu, sumber mengatakan Dr Wan Azizah hampir pasti bertanding semula di kerusi itu yang pernah disandangnya pada 1999.

Menurut sumber, PKR peringkat negeri dan bahagian Pulau Pinang menamakan ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Kajang itu sebagai calon PRK Permatang Pauh, selain exco Pulau Pinang, yang juga Timbalan Ketua Pemuda PKR Dr Afif Bahardin.

Manakala di peringkat pusat, Dr Wan Azizah mendapat sokongan majoriti pemimpin PKR.

Namun katanya, perkara ini belum boleh diumumkan secara rasmi kerana masih belum dibawa ke peringkat majlis pimpinan Pakatan Rakyat (PR).


Lanjutan..baca di .themalaysianinsider.com
Sumber lain - NewMalaysianPost

Video lama yang masih relevan..masih 'green' isinya..Lihat hujah mantap 'isu perpaduan' PAS-UMNO oleh Bro Saif !
Harapan kita.. beliau boleh dipertimbangkan untuk PRK P44 yang bakal diadakan nanti !?
Comments

Popular posts from this blog

Wanita Arab dan Bukit Bintang - video

Lebai Otak Tersumbat ! Episod Jilat Kaharq Ijau.| Edisi Tertangguh.

Kabinet 'Musang Berjanggut' - [Video]