Tak mustahil PAS gabung dengan Umno - [Video]


Ketiadaan Nik Aziz 
mudahkan laluan kerajaan perpaduan, 
kata PasMa - themalaysianinsider


Ketiadaan Mursyidul Am PAS Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat memudahkan laluan penyokong kerajaan perpaduan dalam PAS bergabung dengan Umno, kata Datuk Phahrolrazi Zawawi.
Presiden Persatuan Ummah Sejahtera Malaysia (PasMa) itu berkata, kemungkinan besar satu kerajaan perpaduan boleh dibentuk kerana pada masa sama, masa depan Pakatan Rakyat (PR) dilihat tidak menentu dan hubungan antara PAS, PKR dan DAP masih longgar.
Katanya, perkara itu semakin mula menunjukkan tanda dapat direalisasikan sejak Nik Aziz dalam keadaan uzur apabila perkembangan politik PAS dilihat sedikit beralih angin..selanjutnya..bm.malaysia-chronicle.com

Tanpa Nik Aziz, 
tak mustahil PAS gabung dengan Umno
Published on 17 February 2015 
Hubungan mesra di antara pimpinan tinggi PAS termasuk Presiden parti itu Datuk Seri Abdul Hadi Awang bersama dengan pemimpin-pemimpin Umno menguatkan lagi spekulasi pembentukan kerajaan perpaduan di antara kedua-dua parti itu, kata presiden Persatuan Ummah Sejahtera Malaysia (PasMa), Datuk Pharolradzi Nawawi.

Menurutnya, ketiadaan Mursyidul Am PAS Datuk Nik Aziz Nik Mat yang juga menjadi tulang belakang kepada perpaduan Pakatan Rakyat selama ini boleh menjadi faktor kepada perpaduan di antara dua parti berkenaan..kinitvPhahrolrazi: 
Kenapa PAS larang sertai PasMa, bukan Umno?
Published on 17 February 2015 
PAS Selangor melangkaui bidang kuasanya apabila meminta anggota parti lain dalam Pakatan Rakyat tidak terlibat dalam program Persatuan Ummah Sejahtera Malaysia (PasMa), kata NGO itu.

Presiden PasMA Datuk Phahrolrazi Zawawi berkata PAS sepatutnya melarang anggotanya terlibat dengan Umno dan bukannya NGO itu..kinitv
************

Baca tulisan Rakyat Bangkit


MENGAPA HAJI HADI WAJIB BERUNDUR DARIPADA PRESIDEN PAS PUSAT TAHUN INI (2015), ANTARANYA :- Continue Reading


Comments

  1. Pas ini tak pernah serik2 dengan BN(UMNO) yang menzalimi rakyat jelata dengan pelakuannya. Pemimpin Tinggi Pas yang nak bergabung dgn BN hendaklah berambus dan disingkir. Usah membodohkan rakyat yang dah meluat dan menyampah dgn BN.- JAFARO

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Wanita Arab dan Bukit Bintang - video

Lebai Otak Tersumbat ! Episod Jilat Kaharq Ijau.| Edisi Tertangguh.

Kabinet 'Musang Berjanggut' - [Video]