PRU14, Inilah Semangat Juang AMANAH

Syabbas diucapkan kpd tiga pejuang AMANAH ini. Mereka adalah Wan Anwar, Idzham dan Jaafar disifatkan sebagai ‘unsung hero’ untuk AMANAH. Mereka adalah 'tokoh AMANAH Selangor bro! Tetapi 'pengorbanan' mereka cukup mengkagumkan 'High Class' gitu. 

Ini semua adalah semangat dan kerja kuat dari pimpinan atasan AMANAH serta kebolehan mereka mengurus keutamaan serta perbezaan dan PR mereka yang cukup berkemahiran. Tahniah kepada barisan pimpinan utama AMANAH Selangor dan juga AMANAH Pusat. 

Mereka bertiga ini mempunyai semangat juang yang tinggi. Ketiga-tiga mereka patuh dengan keputusan jamaah dan memberikan sokongan sepenuhnya kepada pengganti mereka. 

Bukan senang bro ! Sepatutnya mereka menjadi calon AMANAH, namun terpaksa bertukar di saat akhir kerana pelbagai sebab yang terpaksa diselesaikan oleh parti mereka. Inilah Semangat Juang AMANAH YANG TERPUJI. 

Baru saja kita lihat seorang orang kuat UMNO bila tidak terpilih sebagai calon kali ini, terus merajuk you ! habis jawatan utama turut dilepaskan? Kita tunggu esoklah bro! Apakah langkah yang akan diambil dalam politik selepas namanya 'tercicir' daripada pilihan pucuk pimpinan parti menjadi calon pilihan raya umum (PRU). Nak melawan atau tunduk? KAHKAHKAH 

Wan Anwar, Idzham dan Jaafar disifatkan sebagai ‘unsung hero’ untuk AMANAH.


Mereka adalah hero AMANAH

Tidak boleh menjadi calon selepas membuat persiapan sekian lama memang menyedihkan tetapi semangat perjuangan yang ditunjukkan mereka amat hebat. Tahniah.

Itulah yang berlaku kepada tiga tokoh AMANAH Selangor yang sebelum ini dinamakan sebagai bakal calon tetapi terpaksa digugurkan di saat akhir.

Itulah yang berlaku kepada Cikgu Ahmad Idzham, Ketua AMANAH Puchong, Jaafar Shamsuddin ketua biro pilihan raya Selangor dan Wan Anwar Wan Ibrahim, timbalan ketua Selayang.

Ketiga-tiga mereka sepatutnya menjadi calon AMANAH, namun terpaksa bertukar di saat akhir kerana pelbagai sebab yang terpaksa diselesaikan oleh parti mereka.

Yang hebatnya ketiga-tiga mereka patuh dengan keputusan jamaah dan memberikan sokongan sepenuhnya kepada pengganti mereka.

Cikgu Idzham sepatutnya bertanding di kerusi Seri Serdang tetapi pada saat akhir terpaksa digantikan oleh Dr Siti Mariah Mahmud yang mengorbankan kerusi yang dimenanginya sebanyak dua penggal, Kota Raja untuk memberi laluan kepada presiden AMANAH, Mohamad Sabu.

Malam tadi Idzham menyatakan sokongan sepenuhnya kepada Dr Siti Mariah di Seri Serdang.

Di Selayang, naib ketua pemuda AMANAH nasional, Wan Anwar telah dinamakan sebagai calon AMANAH untuk Taman Templer untuk sekian lama.

Namun selepas ketua pemuda AMANAH nasional, Sany Hamzan terpaksa melepaskan kerusinya Dusun Tua dalam perbincangan Pakatan Harapan, Wan Anwar berundur memberikan laluan kepada Sany di Taman Templer.

.

Wan Anwar (kiri) memperkenalkan Sany Hamzan (tengah) sebagai calon PH di Taman Templer.
Wan Anwar sendiri mengumumkan kepada penyokong PH di Taman Templer bahawa Sany adalah calon mereka untuk PRU 14 ini.

Ketua biro pilihan raya AMANAH Selangor, Cikgu Jaafar telah menghantar surat melepaskan semua jawatannya dalam parti itu.

Ini kerana selepas sekian lama bersama Pas dan kini AMANAH, beliau tidak mendapat sebarang peluang untuk bertanding pilihan raya walaupun menjadi pengarah pilihan raya Selangor sejak bersama Pas lagi.

Namun sehari selepas melepaskan jawatan itu, Cikgu Jaafar menarik balik surat untuk keluar dari AMANAH dan menjalankan tugas sebagaimana biasa.

Ia dibuat selepas pertemuan beliau dengan presiden AMANAH sendiri, Haji M ohamad Sabu.

“Mereka semua adalah hero AMANAH,” kata Khalid Samad, Pengarah Komunikasi AMANAH ketika mengulas ketiga-tiga situasi ini.

Bagi beliau, mereka yang terpilih adalah memegang amanah parti dan tidak boleh dikhianati.

AMANAH juga, katanya, memahami mereka yang sudah lama bergerak, mereka akan terasa kecewa dan seolah-olah terpinggir dan diketepikan.

“Ini adalah ujian keikhlasan perjuangan mereka.

“Kita menyanjung ketiga mereka walaupun telah memberikan khidmat dan pengorbanan tetapi sanggup memberikan laluan dan sokongan,” katanya.

Yang dipilih pula katanya tidak semesti yang terbaik tetapi itulah amanah kepada mereka.

“Jadi bagi saya, mereka yang berjuang di belakang tetapi tidak menjadi calon inilah ‘unsung hero’ yang berada di belakang kejayaan kita,” katanya..| sumber .
Wira yang tidak dikenali adalah mereka yang tidak pernah mengadu dan sentiasa berada di sana untuk bekerja tepat pada masanya atau membantu semua orang secara sukarela dan tidak mementingkan diri sendiri dan menumpukan perhatian kepada kerja mereka.  

Mereka mungkin tidak menerima apa-apa anugerah untuk kerja keras mereka, tetapi mereka bertekad untuk melakukan apa yang mereka lakukan hanya kerana kesediaan dan empati. Bagi para pahlawan tanpa had ini, wajah orang yang gembira, ahli pasukan dan kawan adalah petunjuk sebenar kekaguman.

Untuk Cikgu Ahmad Idzham, Ketua AMANAH Puchong, Jaafar Shamsuddin ketua biro pilihan raya Selangor dan Wan Anwar Wan Ibrahim, timbalan ketua Amanah Selayang. Anda semua adalah TERBAIK. Pengorbanan anda semua cukup bermakna buat kami semua. Diucapkan SYABBAS dan Selamat Maju Jaya.Inilah Semangat Juang AMANAH.

 

Catatan Oleh Md. Tanjong at 25/4/2018, 4.18pm.

Comments

Popular posts from this blog

Wanita Arab dan Bukit Bintang - video

Lebai Otak Tersumbat ! Episod Jilat Kaharq Ijau.| Edisi Tertangguh.

Kabinet 'Musang Berjanggut' - [Video]