Himpunan Sayangi Malaysia Hapuskan Kleptokrasi . Foto dan video Menarik

Sambutan setara ini pun dah memadai. Ini perhimpunan pertama. Dengan kekangan dari pihak berwajib yang menyeluruh. Ramai anak muda berkerja, Itu pasal kelibat anak muda kurang kali ini.

Peserta Himpunan Selamatkan Malaysia Hapuskan Kleptokrasi mula memenuhi Padang Timur, di sini sejak jam 3 petang. Himpunan anjuran Pakatan Harapan (Harapan) itu dijangka akan menerima lebih ramai peserta berdasarkan program kemuncak iaitu ceramah perdana berlangsung pada waktu malam.

Menerusi slogan anti-kleptokrasi – Sayangi Malaysia Hapuskan Kleptokrasi program ini akan menampilkan ramai pemimpin pembangkang termasuk Pengerusi Bersatu, Tun Dr Mahathir Mohamad dan Presiden PKR, Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail. Himpunan yang bermula pukul 4 petang sehingga lewat malam ini menyasarkan 100,000 penyertaan.

Ada juga cerita menarik mengenai walaun 'Pas' dalam program ini.  5.30 petang: Seorang ahli Pas dari Ipoh ditemui hadir dalam Himpunan Hapus Kleptokrasi petang ini. Duduk di lokasi agak terselindung di teduhan pokok sambil mendengar ceramah, beliau yang mahu dikenali sebagai Ahmad, 45, mengakui masih belum bersedia secara terbuka untuk menjadi ahli AMANAH. “Tapi saya bersedia menyokong Pakatan Harapan bahkan mengundi AMANAH.

“Pas sebelum 2015 lagi sudah lain corak perjuangannya. Bukan saya seorang ahli Pas yang sedar pimpinan parti semakin mesra Umno,” luah penjawat awam itu yang tidak bersedia untuk dirakam gambarnya Ceritanya Di Sini .Padang Timur mula terima tetamu. Meriah beb ! Rugi Walauns dan Lebai tak pergi. Ada walauns pergi 'snap' foto tengah rembang panas lit-lit kata orang utara, kemundian  pi 'up' status dalam grup whatsapp dan Fb dengan 'caption' berbagai untuk perlekehkan program rakyat ini. Padahal program ini hanya akan bermula jam 4 petang atau selepas solat asar bagi peserta Muslim....KahKahKah

Laporan Langsung: Himpunan Sayangi Malaysia Hapuskan Kleptokrasi

Himpunan Sayangi Malaysia Hapuskan Kleptokrasi

 

 

6.15 petang: Ketua Angkatan Wanita AMANAH (Awan), Dr Siti Mariah Mahmud mengambil giliran bagi slot pimpinan Wanita Pakatan Harapan.
Ahli Parlimen Kota Raja itu berkata, kepimpinan negara pada masa ini adalah kleptokrat paling teruk di dunia ini. “Jangan simpan dalam dada kita. Kita mesti turun bersemuka cerita apa yang berlaku di negara kita,” gesanya.6.10 petang: Ketua Wanita DAP Chong Eng mengumumkan ketibaan menteri besar Selangor Datuk Seri Azmin Ali. Chong Eng memberitahu, Selangor adalah negeri pertama menubuhkan Institut Memberdaya Wanita Pakatan Harapan.

Keadaan semasa sekitar jam 4.45pm di Padang Timur, Petaling Jaya.


Sukarelawan membantu kutipan derma. Tabung yang digunakan itu lebih 'standard' dari 'tin milo' yang digunakan oleh suatu kumpulan 'suci' sebuah pertubuhan. Tabung ini lut sinar untuk lebih telus dan mesra penderma.
HIMPUNAN PADANG TIMUR SOLIDARITI RAKYAT MALAYSIA YANG AMAN DAN SAH

1. Himpunan rakyat 'Sayangi Malaysia Hapus Kleptokrasi' yang akan berlangsung pada 14 Oktober 2017 anjuran Pakatan Harapan adalah mata rantai siri-siri penerangan kepada rakyat tentang kebobrokan dan kepincangan pentadbiran Umno dan Barisan Nasional pimpinan Datuk Sri Najib Tun Abdul Razak yang diselubungi pelbagai skandal korupsi dan kecurian wang negara terutama melibatkan skandal berskala mega 1MDB. Inilah jolokan kleptokrasi kepada mereka di puncak kuasa.

2. Apabila ditelusuri segala masalah ekonomi yang sedang melanda rakyat hari ini dengan pelaksanaan GST, kenaikan harga barang, potongan subsidi dan kejatuhan nilai Ringgit, korupsi adalah puncanya. Rakyat ditindas pemerintah sendiri. Tiada lagi demokrasi dan yang bermaharajalela adalah autokrasi dan kleptokrasi.

3. Lantas, tiada siapa yang mampu bebaskan kita dari kurungan kleptokrasi melainkan diri kita sendiri. Hadirlah seramai mungkin. Himpunan dari jam 4 petang dan berakhir jam 11 malam walaupun tempohnya singkat, namun membawa maksud tiada ternilai dan ia adalah tanda rakyat sudah mulakan langkah pertama ke arah perubahan. Tidak lengkap usaha tanpa munajat kepada Pencipta Yang Maha Berkuasa, maka Solat Hajat juga akan didirikan ribuan jemaah.

4. Himpunan yang aman dengan pelbagai corak acara meliputi pameran, jualan, persembahan kebudayaan dan kontemporari serta ucapan pemimpin dan rakyat sivil bakal menghiasi suasana kemeriahan himpunan. Rakyat tidak perlu gusar tentang akses ke Padang Timur yang dilengkapi kemudahan pengangkutan awam termasuk LRT di mana stesen berdekatan adalah Stesen Taman Jaya dengan perjalanan terakhir jam 12.18 malam.

5. Himpunan ini adalah satu solidariti rakyat Malaysia menolak kleptokrasi demi menyelamatkan bumi tercinta ini. Himpunan ini adalah suatu himpunan yang sah di sisi undang-undang sebagai memenuhi hak asasi yang diiktiraf Perlembagaan Persekutuan.

6. Di bumi inilah tumpahnya darah seluruh rakyat Malaysia. Padang Timur adalah medan buat rakyat yang merdeka dan bermaruah. Ayuh turun beramai-ramai. Bangkit pertahankan negara ini. Himpunan ini milik rakyat Malaysia merentasi kaum, agama, jantina dan ideologi politik. Kerana Malaysia ini kita yang punya.

FAIZ FADZIL
PENGARAH JAWATANKUASA TEKNIKAL HIMPUNAN

 13 OKTOBER 2017


5.00 petang – Peserta himpunan semakin ramai kelihatan turun dari stesen LRT Taman Jaya dengan kawalan keselamatan pihak penganjur termasuk daripada ARiF.


Faiz Fadzil yang mengetuai konvoi 120 motorsikal pemuda PH menyerahkan bendera kepada Mohamad Sabu setibanya di lokasi perhimpunan kira-kira jam 4.30 petang


Presiden AMANAH yang juga pengerusi perhimpunan Mohamad Sabu bersalaman dengan anggota polis yang bertugas menjaga keselamatan di lokasi perhimpunan.


Para peserta himpunan bukan sahaja datang dari sekitar Lembah Klang tetapi juga dari seluruh Semenanjung. AMANAH Kawasan Parit sebagai contoh menyewa bas untuk membawa ahli-ahlinya ke lokasi perhimpunan. Tahniah Amanah Parit.

Mahfuz Omar (PA$)


Ahli Parlimen Pokok Sena turut hadir menyatakan sokongan terhadap Himpunan Sayangi Malaysia...Hang kira 'A' laa bro ! Selalu canggah arus dengan Tok Ketua hang ! Tabik bro ! KahKahKah.

 Pak Amjal (baju merah) antara sosok yang tidak pernah tertinggal dirakam lensa pada setiap kali himpunan menuntut perubahan yang diadakan.
Di usia 82 tahun, beliau hadir hari ini demi masa depan generasi akan datang..Aku dulu dulu dalam tahun 70an rajin duk melawak dengan Pak Amjal nie, masa tu dia buka kedai di Seksyen 17 PJ.


 Huh ! Orang ramai memenuhi segenap ruang. Ini macam kira cukup okey laa bro ! Nak tara mana lagi?
 5.15 pm : Datuk Seri Khairuddin Abu Hasan antara rakyat Malaysia awal membangkitkan isu 1MDB kelihatan  menyampaikan ucapan. Menyeru rakyat bersama PH siap sedia menumbangkan kerajaan kleptokrat. "Saya sedia berjuang sebelum peluru singgah di badan, sebelum disemen dalam tong. Saya bersumpah di hadapan 30 juta rakyat Malaysia kita akan berjuang menentang kerajaan kleptokrat. Rakyat tiada pilihan lagi. Kena lawan kerajaan kleptokrasi. Dengan gabungan Tun M dan Anwar, selepas PRU14 kita akan pergi ke Putrajaya.", tambah beliau

 Anak muda penuh semangat ! Syabbas bro !


Faiz Fadzil dari AMANAH memukau peserta dengan hujahannya.


Pemimpim Pakatan Harapan berpadu tenaga menjelaskan kemelut 1MDB dan Kleptokrasi.

Solat Berjemaah. Yang wajib didahulukan sambil berdoa mohon berkat pada Ilahi.

Peserta berdoa memohon restu Ilahi agar Malaysia senantiasa dilindungi dari anasir kleptokrasi yang menjahanamkan masa depan seluruh rakyat.

Lagi rakyat turut berdoa dgn penuh khusyuk.

Kebudayaan bangsa tidak diketepikan. Kaum Tionhua turut sama meriahkan himpunan rakyat ini.

Ustaz Hasanuddin Mohd Yunus | Naib Presiden AMANAH turut hadir di Himpunan Rakyat.

 Faiz Fadzil turut serta dan bergambar dengan peminatnya.

Semangat begini tidak kenal situasi. Apa yang penting, kleptoktasi perlu dinyahkan sejauh2nya. Tabik bro !

Salahuddin Ayub turut berada di lokasi Perhimpunan sedang berbual dengan peserta.

Konvoi Motorsikal Pemuda PH

Panji-panji Pakatan Rakyat berkibar megah di persisir lokasi perhimpunan antikleptokrasi sepanjang jalan ke Padang Timur.

Barisan Pemimpin PH yang hadir di lokasi untuk perjuangkan hak- hak rakyat


OKU ini tidak mahu ketinggalan saat-saat indah perjuangan rakyat.

Penunggang Agama ? Siapakah yang tergolong dalam kelompok ini. Saksikan secara FBLive 9.30 malam ini...
LIVE MALAM INI !!! Jom tonton @ fb Pemuda Amanah Selangor.SUMPAH PADANG TIMUR


Bacaan Sumpah Padang Timur diketuai oleh keempat-empat sayap pemuda Pakatan Harapan daripada AMANAH, AMK, ARMADA, DAPSY. Lafaz Sumpah diikrar dan dibacakan kira2 jam 10.00 mlm. 

10pm: Lebih 8 ribu peserta ikrar sokong HARAPAN
Lebih 8,000 peserta yang hadir di himpunan 'Sayangi Malaysia, Hapuskan Kleptokrasi' di Padang Timur Petaling Jaya malam ini berikrar menyatakan sokongan kepada Pakatan Harapan dalam menentang kleptokrasi. 


SIARAN LANGSUNG HIMPUNAN SAYANGI MALAYSIA, HAPUS KLEPTOKRASI Tahniah pada yg hadir walupun panas masih ramai yg hadir..waktu bekerja pulak..moga yg terbaik buat PH... Insha' Allah

Himpunan antikleptokrat tamat, penganjur dakwa 25,000 hadir- Mkini.| sumber 1.

| sumber 2 .

| sumber 3.

| sumber 4.Posted by Mat Tanjong at 2.23am
Comments

Popular posts from this blog

Wanita Arab dan Bukit Bintang - video

Lebai Otak Tersumbat ! Episod Jilat Kaharq Ijau.| Edisi Tertangguh.

Kabinet 'Musang Berjanggut' - [Video]